Energiecoach

Je kunt energie besparen met een energiecoach. De energiecoach gaat samen met jou op zoek naar kansen om te besparen. Je krijgt advies en bespaarproducten. Zo gaat je energieverbruik omlaag en dat scheelt! Dit is helemaal gratis en je zit nergens aan vast.
 

Wat kun je verwachten?

Je kunt je via de knop bovenaan deze pagina aanmelden voor de energiecoach. In sommige straten belt de energiecoach bij iedere woning aan. De energiecoach is te herkennen aan hun kleding met daarop het logo van de Energiebank. Als je je hebt aangemeld, dan bel je met de energiecoach om een afspraak te maken voor een eerste bezoek.

Bezoek 1: We maken kennis met jou en bekijken hoe jij energie kan besparen.

De energiecoach kijkt samen met jou naar je energierekening en legt deze aan je uit. Samen kijken jullie hoe je met gedrag en met bespaarproducten de rekening kunt verlagen.

Bezoek 2: We installeren samen met jou bespaarproducten.

De energiecoach neemt de afgesproken bespaarproducten mee. Denk hierbij aan een LED lamp, radiatorfolie en een besparende douchekop. Samen installeren jullie deze. Ook bespreken jullie hoe het gaat met veranderingen in gedrag. Lukt het om energie te besparen?

Bezoek 3: We bekijken wat je hebt bereikt of waarmee we je nog kunnen helpen.

De energiecoach bespreekt hoe het nu gaat met energie besparen. En of er misschien nog vragen zijn over de bespaarproducten. Als het nodig is, kan een energiecoach nog een keer extra terugkomen.

De energiecoach kan ook:

  • jouw oude ‘energieslurpende’ koelkast, wasmachine of vriezer vervangen door een energiezuinig apparaat.
  • een klusser voor je regelen van het BuurtKlusBedrijf voor grotere maatregelen zoals isolerende gordijnen, kozijnfolie bij enkelglas, dichtmaken van gaten en kieren en het isoleren van cv-leidingen.

Vaak gestelde vragen

Is de energiecoach van een energiebedrijf? Moet ik een contract tekenen?

Nee, de energiecoach is onafhankelijk van een energiebedrijf. Ze zijn verbonden aan de Energiebank regio Arnhem. Dat is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. De energiecoach geeft je wel tips over waar je op moet letten bij een sluiten van een energiecontract.

Wat moet ik betalen?

Het is helemaal gratis, je hoeft niets te betalen. Je zit ook nergens aan vast.

Hoe kan het gratis zijn?

De gemeente Arnhem geeft de Energiebank regio Arnhem subsidie. Zo kunnen de energiecoaches jou gratis helpen.