Arnhem Aan de Zon

Zonnepanelen

In Arnhem Aan de Zon laten we je zien op hoeveel daken in Arnhem er al zonnepanelen liggen!

Wist je dat er in Arnhem al ruim 210.000 zonnepanelen liggen? Bijna de helft daarvan (100.000) ligt op of bij woningen van Arnhemmers. We zitten daarmee bijna op onze gemeentelijke doelstellingen voor 2023 (215.000). Voor 2030 is het streven er 415.000 te hebben liggen. Dus we gaan vooral zo door! In de zomer van 2022 hadden we de campagne Arnhem Aan de Zon. De campagne liet Arnhemse inwoners en bedrijven goede voorbeelden zien van het gebruik van zonnepanelen. 

Overigens hebben we het bij 210.000 panelen dan over het elektriciteitsverbruik van een kleine 22.000 huishoudens. Niet alle opgewekte stroom gaat naar huishoudens maar dat is even om een gevoel te krijgen bij deze cijfers.

Van boven

Omdat je vanaf de openbare weg meestal de zonnepanelen niet ziet hebben we 6 projecten uitgekozen en die gefilmd met een drone.

Sportverenigingen en zwembaden

Zon, energie en beweging hangen nauw samen. Sportvereniging en zwembaden in Arnhem gebruiken hun daken voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld voetbalvereniging Eldenia heeft er 170 geïnstalleerd. Arnhem Aan de Zon!

Inwoners

Samet Kaymak vertelt in deze video hoe hij probeert zelfvoorzienend te zijn qua stroomverbruik. Zijn zonnepanelen helpen daar behoorlijk goed aan mee. Ook voor het opladen van zijn elektrische auto. Arnhem Aan de Zon!

Onderwijsinstellingen

De zon geeft ook onderwijsinstellingen in Arnhem energie. Er liggen inmiddels zo’n 10.000 zonnepanelen op onderwijsgebouwen in Arnhem. Een mooi voorbeeld is ’t Venster waar er sinds 2020 820 panelen liggen. Harold de la Bretoniere van ’t Venster vertelt er met trots over in dit filmpje. Arnhem Aan de Zon!

Cultuur

Museum Arnhem heeft onlangs haar deuren geopend en is geheel duurzaam gebouwd. Directeur Saskia Bak vertelt onder meer hoeveel zonnepanelen er liggen en wat men er aan heeft. Arnhem Aan de Zon!

Ondernemers

Er liggen op dit moment (juli 2022) ca. 47.000 zonnepanelen op daken van Arnhemse bedrijven. Ambting Autoschade neemt er daarvan 566 voor zijn rekening en vertelt in deze video wat het oplevert. Arnhem Aan de Zon!

Zorg

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is een mooi voorbeeld waar je energie van krijgt. Met 641 panelen wekt Rijnstate stroom op vergelijkbaar met het gemiddeld verbruik van 51 huishoudens. Arnhem Aan de Zon!

Lichtpuntjes in Arnhem

Zie jij een gebouw met dit bord? Dan liggen er daar zonnepanelen op het dak. Goed voorbeeld doet goed volgen! Heb jij ook zonnepanelen op je pand en wil je dat laten zien door zo'n driehoeksbord? Mail dan naar info@arnhemaan.nl.

Poster campagne Arnhem aan de zon, met tekst: Wij zijn een lichtpuntje, Arnhem aan de ZON, wij hebben zonnepanelen! Kijk voor meer op www.arnhemaan.nl