Met een heatpipe besparen op gas

Besparen

Frank Heesen en zijn vrouw besloten om hun woning in Rijkerswoerd te verduurzamen. Ze vinden duurzaamheid belangrijk en maken zich zorgen over het klimaat. Daarom schakelden ze de hulp in van een coach. Samen keken ze naar de mogelijkheden in hun woning. Nu wonen Frank en zijn vrouw energieneutraal. 

Heatpipe en isolatie

De eerste stap was een heatpipe. Deze installatie neemt warmte op uit de lucht en verwarmt hiermee kraanwater en water in de cv-ketel. Hierdoor verbruik je een stuk minder gas. Frank bespaart met de heatpipe elk jaar tot 200 kubieke meter gas en zo'n € 275,-! Na de installatie van de heatpipe nam Frank meer maatregelen. Hij isoleerde zijn kozijnen en liet een fout in de pui herstellen. Vervolgens wist hij niet goed wat de beste vervolgstappen waren. Daarom schakelde hij de hulp van een adviseur in, die hielp om een goede afweging te maken tussen de verschillende mogelijkheden.

Energieneutraal

Na het installeren van extra isolatie, balansventilatie, zonnepanelen, convectoren en een warmtepomp is het huis van Frank energieneutraal. Hij heeft zoveel kennis opgedaan, dat hij die nu ook graag deelt. Hij heeft een website, waarop hij vertelt over de keuzes die hij heeft gemaakt.

Wil je ook iemand die meekijkt met wat er mogelijk is in jouw woning? Er zijn verschillende coaches die je gratis advies kunnen geven.