Ook de jeugd doet mee: boeiende gastles over duurzaamheid op school

Educatie

Op vrijdag 8 maart had groep 8a het genoegen om Shehnaaz van de Gemeente Arnhem te verwelkomen op De Ommezwaai in Presikhaaf. Shehnaaz bracht een boeiende gastles over duurzaamheid, namens door de Energiebank Arnhem.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp dat steeds meer aandacht verdient in onze samenleving. Het gaat over het vinden van manieren om onze planeet te beschermen en te zorgen voor een gezonde toekomst voor ons allemaal. Shehnaaz heeft op een interactieve en inspirerende manier met de leerlingen gesproken over wat duurzaamheid betekent en welke stappen we kunnen zetten om duurzamer te leven.

Tijdens de les hebben de leerlingen geleerd over het belang van energiebesparing, waar energie vandaan komt en hoeveel energie er nodig is voor hun dagelijks leven. Ze hebben ook inzicht gekregen in hoe kleine veranderingen in hun dagelijkse leven een groot verschil kunnen maken voor het milieu. Dit soort ervaringen helpen kinderen om verantwoordelijke wereldburgers te worden, die zich inzetten voor een groenere toekomst.

Meerdere scholen zijn al geïnspireerd door Shehnaaz en haar gastdocent collega’s. Mocht u nog vragen hebben over de gastles of over hoe u thuis duurzamer kunt leven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een Energiecoach komt graag bij u langs en zal u gratis voorzien van tips en materialen. Samen kunnen we een positieve impact maken op onze omgeving en de wereld waarin we leven.

Aanmelden - Energiebank Regio Arnhem